Frihet og rettferdighet, for familien Collin Johnson

Frihet og rettferdighet, for familien Collin Johnson

Saturday, February 8, 2020 at 2 PM – 3 PM
Stortinget (Eidsvoll plass)

Siden oktober 2014 har familien Collin vært i kirkeasyl i Finnsnes kirke. Fam Collin flyktet fra borgerkrigen på Sri Lanka og søkte asyl i Norge i 2009.

Dilani Johnsen Collin (31) kom til Norge som 21-åring og har fått livet sitt satt på vent i 10 år. Sammen med foreldrene, Antonipillai Johnsen Collin og Merry Anjala Johnsen Collin, har hun nå sittet fem år innenfor veggene i Finnsnes kirke – og før det fem år i asylmottak. De klamrer seg til håpet om at de kan få bli i Norge og få et normalt liv.

Norske myndigheter har så langt ikke trodd på forklaringene til den tamilske familien. Men tidligere spesialrådgiver i Utenriksdepartementet og fredsmegler på Sri Lanka i flere år, Erik Solheim, mener forklaringen er troverdig.

Familiens advokat, bergensadvokat Asgeir Thomassen, har bedt Solheim gå gjennom all dokumentasjon i saken og gi en sakkyndig uttalelse. Solheim støtter til gjenopptakelse av saken.

Støttegruppa for familien Johnsen Collin som sitter i kirkeasyl arrangerer fakkeltog i Finnsnes lørdag 8. februar. Samtidig arrangerer vi markering og appell i Oslo

Share this post